ACASA  |  DESPRE INCDT  |  PROIECTE  |  PUBLICATII  |  CONTACT

Transfer de bune practici prin Proiectul European ERNEST finanţat prin PC7

În data de 28 octombrie 2010, Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Est a organizat Evenimentul regional pentru promovarea proiectului ERNEST - Reţea Europeana de Cercetare in Domeniul Turismului Sustenabil.

Obiectivul acestei reuniuni a fost de a prezenta actorilor cheie în promovarea turismului sustenabil la nivel regional/naţional, progresul proiectului ERNEST, respectiv cunoştinţele şi experienţele acumulate, precum şi bunele practici care vor fi transferate în Regiunea de Dezvoltare Sud - Est.

În cadrul acestui eveniment, Camelia Surugiu – director proiect, Marius – Răzvan Surugiu – membru în cadrul echipei de cercetare au prezentat proiectul SALVATUR – Sistem de analiză şi evaluare a vulnerabilităţii şi capacităţii de adaptare la schimbările climatice în sectorul turistic.

Totodată s-a avut în vedere identificare oportunităţilor de corelare a acţiunilor celor două proiecte în vederea realizării transferului de bune practici prin implicarea tuturor actorilor cheie.

Proiectul ERNEST - European Research Network on Sustainable Tourism, finanţat prin Programul Cadru 7 pentru Cercetare al Uniunii Europene are ca obiectiv principal dezvoltarea şi consolidarea unui cadru pentru coordonarea programelor regionale de cercetare în domeniul turismului durabil. Proiectul este implementat de un consorţiu format din: Regione Toscana (coordonator); Cité de la Culture et du Tourisme Durable; Basquetour (Basque Government – Industry, Commerce and Tourism Department); Prefecture of Ilia; Govern de les Illes Balears; Regional Development Agency of North Hungary (NORDA); South West Tourism, Danish Forest and Nature Agency, Nord Zeeland; Generalitat de Catalunya; Conseil Régional d’Aquitaine; Regione Emilia Romagna.

Mai multe informaţii despre proiect pot fi găsite pe site-ul oficial al proiectului http://www.ernestproject.eu sau pe site-ul ADR SE http://www.adrse.ro/proiect_ERNEST.aspx.

În data de 27 Mai 2011, Directorul de proiect şi un membru al echipei (Surugiu Camelia şi Frenţ Cristi) au participat la o întâlnire individuală, la sediul INCDT, cu dna Teresa Caldarola, Tourist Destination Observatories - OTD project manager, şi dna Adriana Vaida, ERNEST project manager, Luiza Ţigănuş, communication officer ERNEST project, din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Est. Întâlnirea a avut ca obiectiv identificarea oportunităţilor de legătură a activităţilor celor două proiecte şi de a facilita transferul de bune practici ale OTD din Regiunea Toscana în cadrul proiectului ERNEST. Echipa de cercetare va importa bunele practici în cadrul proiectului SALVATUR, în special pentru staţiunea Eforie Nord, localizată în regiunea de SE.

În perioada 7-11 Noiembrie 2011, o delegaţie din România, din care a făcut parte şi directorul de proiect Camelia Surugiu, a luat parte la Vizita de Studiu din Olanda, în cadrul proiectului G2G 08/RM/6/2, Având ca obiectiv finalizarea Stategiei Naţionale privind Schimbările Climatice 2011-2020 prin care membrii delegaţiei au avut posibilitatea de a asista la prezentările privind adaptarea la schimbările climatice a diferitelor sectoare economice din Olanda.

În perioada 04 – 07 Decembrie 2011, o delegaţie formată din dna Surugiu Camelia şi reprezentanţii ADR SE din România s-au deplasat la Florenţa pentru realizarea unor activităţi comune între proiectul ERNEST, finanţat prin Programul Cadru 7, Leonardo da Vinci. Astfel, s-au realizat vizite de studiu şi schimburi de practici în regiunea Toscana prin intermediul experienţei OTD Sustainable Tourism Observatories in the Destination, parte a bazei de date de bune practici a proiectului ERNEST.

Materiale utile:

Eveniment_regional.pdfEveniment_regional.pdfEveniment_regional.pdf

Toate drepturile rezervate INCDT
Acasa  |  Despre INCDT  |  Proiecte  |  Publicatii  |  Contact